Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Véget ér a tanév Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 11.

ImageA magyar közoktatásban jelenleg több, mint 1,7 millió gyermek tanul: 809.160 általános iskolában, 123.192 szakiskolában, 9.773 speciális szakiskolában, 200.026 gimnáziumban, s 242.016 szakközépiskolában. Mindannyian lázasan várják már a tanév utolsó tanítási napját – e hét péntekét -, hiszen ekkor mennek utoljára iskolába, s megkeződik a két és fél hónapos nyári szünet. A felmérések szerint a vakációt a legtöbben táborokban töltik majd, vagy a nagyszülők vigyáznak rájuk.

 
Az Országos Területrendezési Terv székesfehérvári vonatkozásai Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 10.

A parlament tegnap fogadta el az Országos Területrendezési Tervről szóló törvény módosítását. Ennek melléklete tartalmazza a gyorsforgalmi utak listáját, amelyből kimaradt az M81-es (Székesfehérvár – Komárom). Ezen kívül városunkat érintő információ, hogy a „nemzetközi repülőtérré fejleszhető” kategóriába sorolták az Dunaújváros, Pécs-Pogány, Pér és Szeged mellett Székesfehérvárt (Alba Airport) is.

 
Kutyaoltások Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 09.

ImageMint ahogyan azt az ebtulajdonosok is (remélhetőleg) tudják: kötelező beoltatni veszettség ellen a három hónaposnál idősebb kutyusokat, valamint ugyanígy előírás vonatkozik a féregtelenítés elvégeztetésére is. Azt azonban sokan elfelejtik – vagy előzetesen nem tájékozódnak róla -, hogy hol, s mikor várják az ebeket "kollektív oltásra".

Tovább...
 
Éljünk tovább - és egészségesen! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 06.

ImageSzékesfehérvárra érkezett az EgészségVonat, amely 19 városba látogat el, hogy ingyenes – elsősorban szív- és érrendszeri - szűréssel és tanácsadással szolgálja a lakosságot. A szerelvényt a város nevében Márton Zoltán, az önkormányzat Ifjúsági és Civilkapcsolatok Bizottságának alelnöke fogadta a Vasútállomáson, majd a sajtótájékoztatót követően be is mutatták a vonatban található modern berendezéseket és a vizsgálatok menetét.

Tovább...
 
-Istentől elrugaszkodott, félművelt politikusok történelmesdit játszanak- Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 05.

ImageZászlók lobogtak büszkén a szélben, nyelüket tartotta ifjú, s idős kéz. Kortalan megemlékezésre gyűltek össze a Géza nagyfejedelem téren a trianoni békediktátum 88. évfordulójára emlékező honfitársaink. A Jobbik Magyarországért Mozgalom Székesfehérvári Alapszervezének és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Fejér Vármegyei Tagszervezetének rendezvényén megrendítő, fájdalmas és hittel teli beszédek és versek hangoztak el.

Tovább...
 
Közel hárommilió forintot adományoztak a csángó gyermekek oktatására Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 05.

A moldvai csángómagyarok és az erdélyi szórványban élő magyar anyanyelvű gyermekek oktatásának segítésére jótékonysági estet rendeztek a Vörösmarty Színházban „Határok nélkül” címmel. Az adományozók nagylelkűségének és együttérzésének köszönhetően az esten 2,7 millió forint gyűlt össze.

Tovább...
 
Östör Annamária lakossági fóruma Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. június 05.

ImageÖstör Annamária, a 14. számú választókörzet képviselője 2008. június 5-én (csütörtökön) 17.30 órakor lakossági fórumot tart Csalán, a Fő u. 1. szám alatt. A rendezvényen a gázelvezetésről és egyéb, a körzetet érintő kérdésekről lesz szó. A fórum meghívott vendége lesz az E-ON, a Depónia Kft., a Beruházási Iroda és a Városgondnokság.

 
Megemlékezés hazánk legnagyobb sorstragédiájáról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 05.

ImageTrianoni megemlékezést tartottak Pusztaszabolcson, az első világháborús emlékműnél. A Pusztaszabolcsi Polgári Egyesület rendezvényén dr. Balogh Ibolya, a Megyei Közgyűlés elnöke is felszólalt, aki beszédében az összetartozás érzését, s annak fontosságát hangsúlyozta.

Tovább...
 
Dr. Balogh Ibolya megdöbbenve cáfolja a szocialista frakcióvezető vádjait Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 03.

ImageDr. Balogh Ibolya szerint a szocialista frakcióvezető teljes körű tájékozatlanságáról tett tanúbizonyságot a legutóbbi közgyűlésen, vagy ismételten egy halom csúsztatással próbálta meg a közvéleményt negatívan befolyásolni, amikor azt mondta, hogy kevés pályázat készült az elmúlt időszakban.

Tovább...
 
A kertművészet kapja a főszerepet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 03.

ImageEurópai Dísznövény és Kertművészeti Napokat tartanak péntektől vasárnapig Fehérvárcsurgón, a Károlyi kastély parkjában. A programban kiállítás, előadások, bemutatók, botanikai séta, koncertek és gyermekprogramok szerepelnek. A rendezvény díszelnöke a Köztársasági Elnök felesége, Sólyom Erzsébet.

Tovább...
 
Vízóra-leolvasások Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 03.

A Fejérvíz Zrt. az "E" leolvasási ütemnek megfelelően vízóra-leolvasást tart a Tóvárosban és a Palotavárosban. Tegnap a  Hosszúsétatér, a Toronysor, és a Tóváros lakótelep került sorra, ma a Széchenyi út, Sütő út és a Tolnai út, holnap pedig a Mura út, Palotai út, Selyem út, Tobak út, Vak Bottyán köz, s a Vörösmarty tér.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1841 1842 1843 1844 1845 1846 1847 1848 1849 1850 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20263 - 20273 / 20365